Stageplaatsen

De stageplekken van september 2017 - januari 2018 zijn reeds vervuld. 

Onze voorkeur gaat uit naar 3e jaars HBO studenten of 4e jaars studenten die een meeloopstage moeten doen (bij voorkeur in het bezit van een rijbewijs). Wij hebben geen ruimte voor afstudeeronderzoeken. Denk je dat je geschikt bent voor één van deze uitdagende en afwisselende stages, stuur dan een e-mail met je motivatie en CV.

1. Stage Cruyff Courts/Schoolplein14  

Januari 2018 - juni 2018 (20 weken - 5 dagen per week)

Cruyff Courts De Johan Cruyff Foundation realiseert sinds 2003 Cruyff Courts, trapveldjes in de wijk waar kinderen en jongeren de mogelijkheid krijgen om te sporten en te bewegen. Op de Cruyff Courts is sport niet alleen een doel maar ook een middel. Door middel van de 14 regels van Johan Cruijff en projecten als Heroes of the Cruyff Courts en Cruyff Courts 6 vs 6 stimuleren we niet alleen de gezondheid, maar ook de sociale vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling van de jeugd. Schoolplein14 Op dit moment zijn veel schoolpleinen van basisscholen saai en dagen niet uit om te bewegen. Met een paar kleine aanpassingen kunnen er schoolpleinen gecreëerd worden waar leerlingen structureel meer worden uitgedaagd om tijdens en na schooltijd samen te spelen en te sporten. Op het schoolplein worden lijnen en kleurvakken aangebracht zoals een goal op de muur, een speelcirkel of een stukje atletiekbaan. Ook hiermee stimuleren we een actieve leefstijl, respect voor elkaar en leggen we een verbinding tussen de wijk en de school. Tijdens je stage word je onderdeel van het team en zal mee gaan helpen tijdens de voorbereiding, realisatie en evaluatie van de verschillende projecten. Je legt contacten met gemeentes en scholen door heel Nederland, werkt aan diverse projecten en evenementen en krijgt inzicht in het thema sport en bewegen in de buurt door heel Nederland. Kortom een stageplek met veel afwisseling in je werkzaamheden, waarbij de tijd die je stage loopt ongeveer 50/50 verdeeld zal zijn tussen Cruyff Courts en Schoolplein14. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en werkt mee als volwaardig lid van het team Cruyff Foundation. Werkzaamheden

 • Ondersteunen bij het project Heroes of the Cruyff Courts;
 • Organisatie van de kwart- halve en nationale finale van Cruyff Courts 6 vs 6 samen met projectcoördinator Heroes of the Cruyff Courts;
 • Ondersteuning bij realisatie van Schoolplein14 (oa begeleiden van scholen door het proces van aanvraag en bezoeken openingen).

Profiel stagiair

 • Je kunt zelfstandig werken
 • Je bent pro-actief en leergierig
 • Je bent communicatief sterk in woord en geschrift
 • Je hebt doorzettingsvermogen

2. Stage Events

Januari 2018 - juni 2018 (20 weken - 5 dagen per week)

De Cruyff Foundation organiseert zelf en is jaarlijks betrokken bij een groot aantal verschillende evenementen. Voorbeelden hiervan zijn; de Rolstoelsportdag, Open Dag, Cruyff Courts 6 vs 6, de Johan Cruijff Schaal en Open Dag. Je wordt onderdeel van het team en zal mee gaan helpen tijdens de voorbereiding, realisatie en evaluatie van verschillende evenementen. In de periode vanaf februari werk je o.a. mee aan de Cruyff Foundation Cup, de halve finales en finale van Cruyff Courts 6 vs 6 en overige events. Je krijgt te maken met allerlei zaken die betrekking hebben op deze events (bijvoorbeeld maken van draaiboeken voor bijv. leveranciers & podium, bewaken van budget, communicatie met deelnemers, catering, ambassadeurs, aankleding, media, vrijwilligers). Kortom een stageplek met veel afwisselende werkzaamheden. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en werkt toe naar een onvergetelijke dag voor de kinderen en of overige bezoekers. In overleg kan er een onderwerp voor een onderzoeksvraag of adviesrapport worden geformuleerd. 

Profiel

 • Kunt zelfstandig werken, maar bent ook een teamplayer
 • Ervaring (school of praktijk) met het opzetten & uitvoeren van een event
 • Leergierig en doorzetter
 • Je bent communicatief sterk in woord en geschrift
 • Grote affiniteit met sport