Gepubliceerd op 6 oktober 2024

Op zondag 6 oktober is het gerenoveerde Cruyff Court Egoli in Amsterdam-Zuidoost officieel heropend onder de nieuwe naam: Cruyff Court Ryan Gravenberch. Vanaf vandaag draagt het veld de naam van Gravenberch, die in 2021 de Johan Cruijff Prijs voor Talent van het Jaar won.

De opening werd feestelijk gevierd in het bijzijn van de familie van Ryan, buurtbewoners en veel kinderen uit de buurt. Veel enthousiaste kinderen kwamen kijken naar hun idool op deze zonnige middag. Na mooie woorden van Ryan Gravenberch, waarin hij uitsprak het een grote eer te vinden, stond er een bijzondere openingswedstrijd op het programma; het jonge talententeam van AFC Ajax O10 nam het op tegen een team van kids uit de Buurt, in een spannende 6-tegen-6-wedstrijd! 

Whats App Image 2024 10 06 at 13 09 42

De wedstrijd symboliseerde de verbinding tussen een voetbalheld uit Amsterdam-Zuidoost en de nieuwe generatie voetballers uit deze wijk. De kinderen uit de buurt kregen de kans om hun voetbalskills te tonen op het gloednieuwe veld en speelden vol energie en plezier, gecoacht en aangemoedigd door Ryan Gravenberch zelf. 

Whats App Image 2024 10 06 at 13 09 43

Na de openingswedstrijd begon het voetbaltoernooi van Voetballen Voor Veiligheid, een maatschappelijk initiatief dat de kracht van sport benadrukt om jongeren bij elkaar te brengen en hen bewust te maken van het belang van een veilige omgeving.  

Het belang van Cruyff Courts 
Ryan maakte ook zijn eerste meters op een Cruyff Court: "Ik heb super veel uren gemaakt op een Cruyff Court en dat er nu een Cruyff Court naar mij wordt vernoemd is iets waar ik erg trots op ben." 

Een plek waar kinderen en jongeren in de buurt vrij kunnen sporten en zich kunnen ontwikkelen. Ryan Gravenberch, geboren in Amsterdam, is trots dat juist dit veld in zijn oude buurt nu zijn naam draagt. 

Whats App Image 2024 10 06 at 13 09 42 1

Talent van het Jaar 

Het Cruyff Court Ryan Gravenberch is tot stand gekomen met dank aan de deelnemers van de VriendenLoterij die dit veld mede mogelijk maken. De Johan Cruijff Prijs wordt al sinds 2003 uitgereikt aan het Talent van het Jaar. Met deze prijs wilde Johan Cruijff jonge voetballers een duwtje in de richting van een nog betere toekomst geven en hen helpen iets te doen op maatschappelijk vlak.