Gepubliceerd op 25 september 2024

Maar liefst 1.200 kinderen genoten van een sportparadijs in het Olympisch Stadion vandaag en maakten kennis met meer dan 25 verschillende sporten. Zo ontdekken kinderen welke sport bij hen past én welke sport ze thuis ook kunnen beoefenen.

Sebastiaan Nederhoed OD240925 SN 15 27 04 9476

Rolstoelbasketballen met Edwin van der Sar, racerunnen met Frank Rijkaard, hockeyen met Sarina Wiegman en Jorrit Croon, judoën met Carlos Platier en klimmen met Kira Toussaint.. Het kon allemaal in het Olympisch Stadion vandaag! Het was een feest om al deze 1.200 kinderen en onze ambassadeurs in actie te zien. 

JCF Opendag2024 ILS 2024092514156

Impactvolle sportdag

"Vind wat je leuk vindt” is het motto van de Open Dag: de Cruyff Foundation wil met deze dag kinderen blijvend enthousiast maken voor sport. Door een samenwerking met Uniek Sporten kunnen de kinderen tijdens de Open Dag meteen verkennen of ze die sport ook in hun eigen buurt kunnen doen. Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt deze kinderen met de financiële middelen als deze er niet zijn. Zo hopen we dat de kinderen een sport vinden die ze blijvend kunnen kunnen beoefenen, wat hen helpt in hun groei en ontwikkeling. Zo willen we een écht verschil maken voor de kinderen. 

Huldiging van Paralympische en Olympische spelers

De Open Dag is in het bijzonder voor kinderen met een handicap, zodat zij kunnen vinden wat ze leuk vinden. Afgelopen sportzomer hebben zij hun helden in actie gezien en vandaag zetten wij deze Paralympische en Olympische sporters nog eens in het zonnetje bij de officiële opening van de Open Dag.

Raymond van Olphen 20240925 1080

Kinderen sporten te weinig

1 op de 10 kinderen heeft een lichamelijke of verstandelijke handicap, waardoor sporten of bewegen niet vanzelfsprekend is. Belemmeringen zoals angst of geen passend aanbod spelen een rol. 

In Nederland werken we met de beweegnorm, die door kinderen met een handicap nog minder vaak gehaald. Zo sport 60% van de kinderen met een verstandelijke handicap niet wekelijks, bij kinderen met een motorische beperking is dat zelfs 83%.  

Door hun handicap bewegen zij in het dagelijks leven vaak ook al significant minder. Gebrek aan beweging en te veel stilzitten heeft enorme gevolgen voor hun gezondheid. Juist voor kinderen met handicap is bewegen essentieel! Fitter en sterker zijn helpt ze ondanks hun belemmeringen beter te functioneren.   

Daarom vinden wij het zo belangrijk om van betekenis te zijn voor de gehandicaptensport en onze Open Dag is daar een belangrijke moment voor.

JCF Opendag2024 ILS 2024092514148

Netwerklunch

Tijdens de Open Dag vond ook onze Netwerklunch plaats voor onze relaties uit het sponsorhuis. Deze dag is de uitgelezen kans om hen bij te praten over ons werk van de afgelopen tijd en de mooie projecten die eraan komen.

Deze dag is fantastisch vastgelegd door onze fotografen:

Jules Pruijn, Bullet-Ray, Marielle van Opbergen, Sebastiaan Nederhoed, Ilse Schaffers & Karin Deraedt.