Gepubliceerd op 13 september 2024

Wij willen dat jongeren de helden van de wijk zijn. Met ons maatschappelijke programma MDT Heroes of the Cruyff Courts laten we jongeren een rolmodel zijn en verbinden we hen langdurig aan onze Cruyff Courts. Zo kunnen zij een mooie stap voor hun toekomst maken!

In 14 sessies leren jongeren allerlei nieuwe dingen: 

  • Organiseren een event 
  • Doelen stellen 
  • Ontdekken hun talent 
  • Leren nieuwe mensen kennen 
  • Maken een mooie stap voor hun toekomst 

HOE WERKT MDT HEROES OF THE CRUYFF COURTS? 

Heroes of the Cruyff Courts richt zich op jongeren tussen de 14 en 21 jaar oud. Onder begeleiding van een Cruyff Foundation Coach organiseren jongeren een evenement op het Cruyff Court voor kinderen in de wijk. Met 14 inhoudelijke sessies werken de Cruyff Foundation Coach en heroes naar een eindevenement. De Cruyff Foundation levert een materialen pakket zodat de jongeren aan de slag kunnen. Van een wedstrijdschema maken tot sponsoren werven en van promotie tot plannen, de jongeren organiseren alles zelf in deze 14 sessies.  

Is dit iets voor het Cruyff Court bij jou in de buurt? Klik hieronder voor meer informatie! 

CRUYFF FOUNDATION COACHES 

De trajecten worden gegeven door de Cruyff Foundation Coach: een sportprofessional die de Cruyffiaanse cursus heeft gevolgd.  Wil jij ook Cruyff Foundation Coach worden? Lees hier meer: 

Over MDT 

MDT staat voor Maatschappelijke Diensttijd en is een initiatief van het ministerie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Jongeren tussen de 12 en 30 jaar worden gestimuleerd zich in te zetten voor een ander. Het doel is dat deze jongeren talenten ontdekken, andere mensen ontmoeten en iets doen voor de maatschappij. Een perfecte match met Heroes of the Cruyff Courts! Daarom hebben wij het bestaande Heroes of the Cruyff Courts omgetoverd tot MDT Heroes of the Cruyff Courts.