Gepubliceerd op 10 september 2024

Kira Toussaint - de succesvolle Nederlandse zwemster - is vanaf nu ook ambassadeur van de Cruyff Foundation. Kira staat bekend om haar indrukwekkende prestaties in het zwembad en heeft meerdere nationale en internationale titels behaald. Zij brengt haar passie voor sport en haar toewijding voor het empoweren van jongeren naar de foundation.

De specialiteit van Kira is rugslag en ze is Europees recordhoudster op de 50 rugslag korte baan en 50 rugslag lange baan. Zwemmen zit in de familie, haar moeder is namelijk Olympisch kampioene Jolanda de Rover. 
Kira reageert enthousiast op haar nieuwe rol: "Net als Johan Cruijff vind ik het heel belangrijk dat alle kinderen in Nederland, de kans krijgen om te kunnen sporten. Iedereen moet kunnen meedoen. Het maakt niet uit wat je achtergrond, hoe je eruitziet of wat voor handicap je hebt. Daarom ben ik trots nieuwe ambassadrice te zijn van de Cruyff Foundation."

Kira's weg naar de top in de zwemsport is een bron van inspiratie. Haar doorzettingsvermogen, veerkracht en streven naar excellentie maken haar de perfecte ambassadeur voor de Cruyff Foundation. Samen zetten wij ons in om nog meer kansen te creëren voor kinderen om zich te ontwikkelen door sport.