Gepubliceerd op 12 juli 2024

Lidy is sinds 2008 een onmisbare vrijwilliger bij de Cruyff Foundation. Ze zet zich samen met een team van vrijwilligers in tijdens evenementen, sportprojecten en is buddy van ‘nieuwkomers’. Naast de vele herinneringen hieraan heeft ze ook mooie en persoonlijke momenten beleefd met Johan Cruijff zelf.

Lidy bewerkt bal

Hoe het allemaal begon..  

Lidy raakte geïnspireerd door de Cruyff Foundation na het zien van een promotievideo over rolstoelsport. “Ik vond het heel bijzonder,” vertelt ze. Zelf heeft Lidy op hoog niveau gevolleybald en wilde ze daarna graag iets in de sport doen. "Ik mocht de eerste keer helpen bij de Cruyff Foundation Open Dag en ik was gelijk verkocht. De Open Dag is een evenement in het Olympisch Stadion waar kinderen met een handicap allemaal verschillende sporten uit kunnen proberen. Dit was zo bijzonder. Ik maakte voor de eerste keer mee wat voor impact dit heeft.”  

De betrokkenheid van Johan  

In haar eerste 8 jaar heeft Lidy Johan Cruijff van dichtbij meegemaakt. “Johan was vaak op kantoor en bij de evenementen aanwezig. Ik herinner hem als zo’n bijzondere man, die altijd tijd maakte voor een foto of handtekening met de kinderen. Hij herkende ook iedereen en was erg betrokken. Ik vind het mooi hoe hij zijn bekendheid heeft ingezet voor het goede doel.” 

Toen Johan overleed zijn er veel vrijwilligers betrokken gebleven bij de Foundation. “Heel weinig vrijwilligers zijn weggegaan na het wegvallen van Johan. Dat is heel bijzonder, deze vrijwilligers doen het dus echt voor de Foundation!”.  

Werkzaamheden 

Lidy haar werkzaamheden zijn zeer divers. “Het zijn veel verschillende taken en dat maakt het zo leuk."  Zo is Lidy altijd aanwezig bij evenementen als de Cruyff Foundation Cup, Open Dag en Koken met een Doel, maar is ze ook binnen de Cruyff Foundation het aanspreekpunt voor vrijwilligers geworden. "De groep vrijwilligers bestaat uit ongeveer 140 mensen en is heel erg hecht en gezellig. Elk jaar organiseert de Cruyff Foundation een vrijwilligersdag als bedankje voor de actieve vrijwilligers, zo zijn we laatst gaan skûtsjesilen in Friesland," vertelt Lidy.  

Vrijwilliger zijn bij de Foundation 

Vrijwilligers komen op allerlei manieren bij de Cruyff Foundation terecht, soms via bedrijven of omdat ze andere vrijwilligers kennen. Er zijn jaarlijks zes à zeven evenementen, maar de Open Dag blijft Lidy haar favoriet. "Je hebt dan de complete ervaring. Het is een mooie mix van alles." 

 "Als je ziet wat er tijdens zo’n dag allemaal voor kinderen gedaan wordt, dan denk ik wel, veel gaat voor hen niet vanzelf en wat heb ik het toch goed!". Het werk van de Foundation helpt haar om te relativeren en ze geniet ervan om op deze manier iets voor kinderen en ouders te betekenen.  

 Ook vrijwilliger worden?  
Helaas zijn we momenteel gestopt met het werven van nieuwe vrijwilligers. Heb je wel interesse? Stuur dan een mailtje naar lidy@cruyff-foundation.org, dan laten we het weten als het weer mogelijk is om vrijwilliger te worden. 

 

Afbeelding van Whats App op 2024 06 17 om 11 48 06 1d5b2820