Gepubliceerd op 20 augustus 2024

Niels Vink, de 21-jarige Nederlandse rolstoeltennisser is onze nieuwe ambassadeur! Met zijn doorzettingsvermogen en positieve mindset is hij een grote aanwinst als vertegenwoordiger van onze Foundation. Niels verloor als 1-jarige door een meningokokkenbacterie beide benen en de topjes van zijn vingers. Hierdoor belandde hij op jonge leeftijd in een rolstoel.

De Cruyff Foundation Open Dag 

In 2012 ging Niels met zijn moeder naar de Paralympische Spelen in Londen. Hier werd hij geïnspireerd door alle sporten en wist toen zeker dat hij daar ook wilde staan. In ditzelfde jaar kwam Niels Vink voor het eerst in aanraking met de Cruyff Foundation. Namelijk tijdens de Cruyff Foundation Open Dag in het Olympisch Stadion, waar kinderen met een handicap allemaal verschillende sporten uit kunnen proberen.  Niels kwam samen met zijn moeder, opa en oma naar de Open Dag. Hij maakte deze dag ook kennis met rolstoeltennis én ontmoette  Johan Cruijff persoonlijk, wat veel indruk op hem maakte. 

 

Niels Vink: ‘’Ik heb Johan zelf ook ontmoet tijdens de Open Dag. Ik vind dat erg bijzonder. Na de Open Dag is mijn tenniscarrière gestart, dus dat is een hele mooie herinnering. Ik wil met name andere kinderen inspireren en motiveren om lekker te gaan sporten en bewegen. Je hoeft zeker geen olympisch of paralympisch kampioen te worden. Bewegen en plezier hebben is het belangrijkste.’’ 

 

Paralympische Spelen 2024 

Niels gaat ons land gaat vertegenwoordigen op de aankomende Spelen in Parijs. Niels komt uit de in categorie genaamd ‘’quad’’. Dit is een categorie voor sporters die niet alleen een loopbeperking hebben maar ook een beperkte hand- of armfunctie. Hij heeft al meerdere grote titels op zijn naam staan, waaronder Wimbledon. Hij is van plan dit uit te breiden in Parijs! 

Niels Vink 130824 Ilse Schaffers 15