Gepubliceerd op 12 september 2024

Ook het Zuid – Hollandse Gouda heeft nu een Cruyff Court! Op woensdag 11 september is het gloednieuwe, multifunctionele sportveld feestelijk geopend door de Goudse Wethouder. Tijdens de opening was er van alles te doen. Kinderen genoten van een sportieve middag met verschillende activiteiten zoals (natuurlijk) voetbal en een clinic van de lokale King of Panna Easy Man.

Castriddenhaan 241109 MG 9658 2

Alleen kan je niets, je moet het samen doen! (Johan Cruijff) 

De afgelopen jaren heeft de Cruyff Foundation samen met Sport Gouda en de gemeente Gouda hard gewerkt om dit project te realiseren. Het Cruyff Court aan de Marathonlaan benut een ruimte midden tussen de flats optimaal en dit heeft grote impact op de gemeenschap. Met deze opening wordt weer een belangrijke stap gezet naar meer sport- en speelruimte voor jeugd en een actieve en gezonde levensstijl gestimuleerd. 

Castriddenhaan 241109 MG 9955

 

 

Meer dan een voetbalveld 

Naast het Cruyff Court is er ook een Calisthenics-opstelling, een Teqball tafel en zijn er outdoor picknickbanken met geïntegreerde dam- en schaakborden aangelegd. Zo kunnen buurtgenoten van verschillende leeftijden en met verschillende interesses genieten van deze nieuwe ontmoetingsplek. 

 

Activering is key! 

Om de programmering op te optimaliseren zijn twee sportprofessionals van Sportpunt Gouda opgeleid door de Cruyff Foundation. Bij deze opleiding leren coaches alles over de Cruijffiaanse visie op activatie.  Buurtsport- en Cruyff Foundation Coach Bastiaan heeft een duidelijk doel voor ogen met zijn werk op Cruyff Court Gouda: ”Ik ga verschillende spellen organiseren, niet alleen voetbal, maar bijvoorbeeld ook trefbal. Daarbij geef ik de kinderen mee dat samenwerken, samen spelen en samen plezier maken belangrijk en het leukste is ” 

Castriddenhaan 241109 MG 9844

 

Een mooie bijdrage van a.s.r Vitality 

Verzekeringsmaatschappij a.s.r. heeft met haar programma a.s.r Vitality financieel bijgedragen aan de realisatie van dit Cruyff Court én het Cruyff Court in Heerlen wat ook deze maand wordt geopend. 
a.s.r. Vitality helpt deelnemers gezonde keuzes te maken door te belonen voor voldoende beweging. Door stappen te zetten of andere fysieke activiteiten te doen worden punten verdiend en doelen behaald. De beloning die daarmee verdiend wordt kon gedoneerd worden aan de Cruyff Foundation. Hiermee is deze bijdrage mogelijk gemaakt!